Młyn Skokowa jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym z pasją z pokolenia na pokolenie przez rodzinę Sznajderów od 1955. Położony jest ok. 40 km na północ od Wrocławia w powiecie trzebnickim, w Gminie Prusice.

Początki Młyna sięgają początku XX wieku. Wnętrze zachowało swój oryginalny charakter oraz poniemieckie maszyny. Właściciele Młyna zajmują się produkcją mąk białych i razowych z pszenicy, żyta, orkiszu, płaskurki i krzycy. Mąki są mąkami niestandaryzowanymi, inaczej niż ma to miejsce w młynach przemysłowych. Nie posiadają żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych. Każda torebka pakowana jest ręcznie, co podkreśla wyjątkowość produktów. Zboże pozyskiwane jest od okolicznych, niskopowierzchniowych, sprawdzonych rolników, co gwarantuje wysoką jakość i regionalny charakter mąk.

Tych produktów nie znajdą Państwo w supermarketach. Można je zakupić bezpośrednio we Młynie Skokowa lub z przesyłką do Państwa domu.

Rodzaje mął:

  • Mąka krupczatka typ 450
  • Mąka pszenna typ 500
  • Mąka pszenna typ 750***
  • Mąka pszenna graham typ 1850
  • Mąka pszenna razowa typ 2000
  • Otręby pszenne
  • Pszenica łamana
  • Kasza manna
  • Mąka żytnia typ 720
  • Mąka żytnia razowa typ 2000
Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa
Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj