Mąka z Młyna Skokowa

    Podobne obiekty, wydarzenia

    Hinko Ethiopus

    Czas powstania: XIV w. opis kontekstów historycznych: Początki osadnictwa na będzińskiej...

    Rezerwat „Łęka”

    Utworzony zarządzenie Ministra Ochrony Środowiska, Zasobów Naturalnych i Leśnictwa...

    Ujście Sanu do Wisły w Dąbrówce Pniowskiej

    Dąbrówka Pniowska to wieś w Polsce położona w województwie...

    Cementownia Grodziec

    Czas powstania: 1857 r. Opis kontekstów historycznych: Pozostałości zabudowań Cementowni Grodziec...

    Zamek w Będzinie

    Czas powstania: przełom XIV w. Opis kontekstów historycznych: Będziński zamek jest...

    Udostępnij

    Młyn Skokowa jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym z pasją z pokolenia na pokolenie przez rodzinę Sznajderów od 1955. Położony jest ok. 40 km na północ od Wrocławia w powiecie trzebnickim, w Gminie Prusice.

    Początki Młyna sięgają początku XX wieku. Wnętrze zachowało swój oryginalny charakter oraz poniemieckie maszyny. Właściciele Młyna zajmują się produkcją mąk białych i razowych z pszenicy, żyta, orkiszu, płaskurki i krzycy. Mąki są mąkami niestandaryzowanymi, inaczej niż ma to miejsce w młynach przemysłowych. Nie posiadają żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych. Każda torebka pakowana jest ręcznie, co podkreśla wyjątkowość produktów. Zboże pozyskiwane jest od okolicznych, niskopowierzchniowych, sprawdzonych rolników, co gwarantuje wysoką jakość i regionalny charakter mąk.

    Tych produktów nie znajdą Państwo w supermarketach. Można je zakupić bezpośrednio we Młynie Skokowa lub z przesyłką do Państwa domu.

    Rodzaje mął:

    • Mąka krupczatka typ 450
    • Mąka pszenna typ 500
    • Mąka pszenna typ 750***
    • Mąka pszenna graham typ 1850
    • Mąka pszenna razowa typ 2000
    • Otręby pszenne
    • Pszenica łamana
    • Kasza manna
    • Mąka żytnia typ 720
    • Mąka żytnia razowa typ 2000
    Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa
    Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa