Mąka z Młyna Skokowa

    Podobne obiekty, wydarzenia

    Kaplica trzech osób w Zagaciu

    Czas powstania: 1895 Opis cech fizycznych: Kaplica zadaszona w barwach...

    Kościół śś. Piotra i Pawła w Bolechowicach

    Czas powstania: pierwotny kościół istniał już w latach 1325-1327 Opis...

    Pałac Radziwiłłów w Balicach

    Czas powstania: obecny pałac jest wynikiem przebudowy w latach...

    Figura św. Jana Nepomucena w Aleksandrowicach

    Czas powstania: 1755 Opis cech fizycznych: Figura przydrożna św. Jana...

    Kaplica Jerozolimska w Przegini Narodowej

    Czas powstania: 1990-1991 Opis cech fizycznych: W pięknej, leśnej scenerii...

    Udostępnij

    Młyn Skokowa jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym z pasją z pokolenia na pokolenie przez rodzinę Sznajderów od 1955. Położony jest ok. 40 km na północ od Wrocławia w powiecie trzebnickim, w Gminie Prusice.

    Początki Młyna sięgają początku XX wieku. Wnętrze zachowało swój oryginalny charakter oraz poniemieckie maszyny. Właściciele Młyna zajmują się produkcją mąk białych i razowych z pszenicy, żyta, orkiszu, płaskurki i krzycy. Mąki są mąkami niestandaryzowanymi, inaczej niż ma to miejsce w młynach przemysłowych. Nie posiadają żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych. Każda torebka pakowana jest ręcznie, co podkreśla wyjątkowość produktów. Zboże pozyskiwane jest od okolicznych, niskopowierzchniowych, sprawdzonych rolników, co gwarantuje wysoką jakość i regionalny charakter mąk.

    Tych produktów nie znajdą Państwo w supermarketach. Można je zakupić bezpośrednio we Młynie Skokowa lub z przesyłką do Państwa domu.

    Rodzaje mął:

    • Mąka krupczatka typ 450
    • Mąka pszenna typ 500
    • Mąka pszenna typ 750***
    • Mąka pszenna graham typ 1850
    • Mąka pszenna razowa typ 2000
    • Otręby pszenne
    • Pszenica łamana
    • Kasza manna
    • Mąka żytnia typ 720
    • Mąka żytnia razowa typ 2000
    Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa
    Zdjęcia ze strony Facebook Młyn Skokowa