Młyn Skokowa jest rodzinnym przedsiębiorstwem prowadzonym z pasją z pokolenia na pokolenie przez rodzinę Sznajderów od 1955. Położony jest ok. 40 km na północ od Wrocławia w powiecie trzebnickim, w Gminie Prusice.
Początki Młyna sięgają początku XX wieku. Wnętrze zachowało swój oryginalny charakter oraz poniemieckie maszyny. Właściciele Młyna zajmują się produkcją mąk białych i razowych z pszenicy, żyta, orkiszu, płaskurki i krzycy. Mąki są mąkami niestandaryzowanymi, inaczej niż ma to miejsce w młynach przemysłowych. Nie posiadają żadnych polepszaczy, konserwantów i dodatków chemicznych. Każda torebka pakowana jest ręcznie, co podkreśla wyjątkowość produktów. Zboże pozyskiwane jest od okolicznych, niskopowierzchniowych, sprawdzonych rolników, co gwarantuje wysoką jakość i regionalny charakter mąk.
Tych produktów nie znajdą Państwo w supermarketach. Można je zakupić bezpośrednio we Młynie Skokowa lub z przesyłką do Państwa domu.
Rodzaje mął:
- Mąka krupczatka typ 450
- Mąka pszenna typ 500
- Mąka pszenna typ 750***
- Mąka pszenna graham typ 1850
- Mąka pszenna razowa typ 2000
- Otręby pszenne
- Pszenica łamana
- Kasza manna
- Mąka żytnia typ 720
- Mąka żytnia razowa typ 2000